Gjithçka – nga azhurnimi i mediave sociale deri tek kërkimi i një vendi parkimi – merr një pjesë të kohës sonë të çmuar. Por pothuajse askush nuk e di saktësisht se sa kohë marrin këto gjëra të vogla në jetën tonë. Dhe mund të jetë mjaft befasuese, nëse jo tronditëse, për të parë se sa kohë njerëzit harxhojnë në aktivitete të ndryshme pa e kuptuar as atë.

“Bright Side” bëri disa hulumtime dhe duam t’ju tregojmë disa numra kuriozë që mund t’ju bëjnë të doni të ndryshoni përparësitë tuaja. Mos harroni të shikoni në pjesën e bonusit – mund t’ju ndihmojë të shmangni përvojën më të frikshme të jetës tuaj (ose të paktën ta bëni më të rrallë).

Përpjekja për të fjetur

Ekspertët llogaritën që njerëzit kalojnë 7 vjet të tërë të shtrirë duke llogaritur delet. Disa specialistë rekomandojnë të dilni nga shtrati nëse nuk mund të futeni në Tokën e Nodit brenda 20 minutave. Përpjekjet dhe kthesat e pafund mund t’ju shtojnë ankthin tuaj. Shtë më mirë të pini një filxhan çaj të ngrohtë, të lexoni një libër, të dëgjoni muzikë relaksuese dhe të ktheheni në shtrat kur të ndiheni përsëri në gjumë.

9. Kërkimi i një vendi parkimi

Të gjithë shijojmë përfitimet e të pasurit të një makine derisa të vijë koha për të gjetur një vend parkimi. Dhe ky aktivitet zgjat 248 ditë nga jeta jonë! Për disa prej nesh, ky numër mund të bëhet një arsye e mirë për të parë transportin publik në një dritë të re.

Shopping

Një grua mesatare kalon rreth 8.5 vjet të jetës së saj për blerje. Duket sikur të gjithë njerëzit e dinë këtë sekret të vogël dhe preferojnë të mbajnë zënë me diçka më kuptimplote – pse tjetër do ta urrenin kaq shumë këtë aktivitet?

Dieta

Për shumë prej nesh, humbja e peshës është një betejë që nuk ka fund. Dhe kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë për gratë. Sipas hulumtimeve të bëra nga Diet Chef, gratë kalojnë rreth 17 vjet të jetës së tyre në dieta.

Përgatitja për punë/për të dalur

“A nuk je ende gati?” Është pyetja që pothuajse të gjitha gratë duhet të dëgjojnë çdo ditë. Dhe studimet konfirmojnë që burrat përgatiten shumë më shpejt në krahasim me gratë. Një grua mesatare kalon rreth 136 ditë të jetës së saj duke u përgatitur (dhe ky numër nuk përfshin 287 ditë të tjera në përpjekje për të zgjedhur veshjen e duhur) ndërsa një burri duhet vetëm 46 ditë për ta përgatitur veten për të dalë jashtë.

Qëndrimi ulur

Nëse zbuloni se këto ditë, njerëzit ulen për rreth 21 vjet të jetës së tyre, do të kuptoni pse gjëra si sulmet në zemër ose goditje në zemër po ndodhin tek të rinjtë. Nëse jeni punëtor i zyrës, mos harroni të bëni pushime për të zgjatur këmbët.

Ulur në tualet

Thuhet se ne ulemi në tualete rreth 92 ditë të jetës sonë. Kjo pikë mund të duket paksa e çuditshme por është lloj i pashmangshëm. Por le të kujtojmë se disa njerëz kanë tendencë të kalojnë më shumë kohë atje se sa u duhet në të vërtetë. Ata lexojnë libra dhe gazeta, luajnë lojëra, bisedojnë, madje bëjnë punë atje, dhe një sjellje e tillë mund të çojë në probleme të caktuara shëndetësore.

MUND TË JU PËLQEJNË