Është sekreti që ne të gjithë po përpiqemi ta gjejmë – si të jetojmë jetë të gjatë dhe të lumtur.

Shkenca ka gjetur çelësin e suksesit – për burrat, gjithsesi.

Arsyeja pse gratë jetojnë më shumë se meshkujt është gjenetika, sipas Daily Medical Daily. Gratë kanë dy kromozome X, të cilat u japin atyre një rezervë nëse ndodh një mutacion.

Faktorët e jetesës mund të ndikojnë gjithashtu sa gjatë do të jetojë një person.

Megjithatë, shkenca po thotë se edhe shikimi i gjokseve mund të zgjasë jetën e burrave, duke i bërë kështu ata të mendojnë pozitivisht.

Një studim i vitit 2012, i botuar në Arkivat e Mjekësisë së Brendshme, vështroi efektet që shikimi i gjokseve kishte në shëndetin e meshkujve.

Pas një viti, të menduarit pozitiv kishte një efekt të fuqishëm në aspektin shëndetësor.

E njëjta gjë ndodhte me njerëzit me tension të lartë, që u përfshin në studim.

Sidoqoftë, disa nga mënyrat e tjera për t’ia zgjatur jetën vetës meshkujt përfshinin marrëdhëniet e shpeshta seksuale, të martuarit, të krijuarit një familje dhe të qenit përgjegjës.

MUND TË JU PËLQEJNË