Rreth 37 milionë njerëz në SHBA çdo vit përballen me infeksione të sinusit.

Shkaku i problemit të sinusit është i qartë. Vrimat e hundës që lidhen me sinusin bllokohen.

Por shkaku i bllokimit është ndonjëherë më i komplikuar të kuptohet.

Më poshtë po ju paraqesim disa gjëra që mund të shkaktojnë një infeksion akut të sinusit (Tipi më i zakonshëm) dhe në disa raste çojnë edhe në infeksion kronik të sinusit.

Virusët

Bakteria

Polips

Ndotësit irritues (ajri i ndotur, aromat e forta të parfumit)

Notimi në ujëra me klor

Fluturimi i shpeshtë me aeroplan (presioni i ajrit irriton sinusin)

Duhani

Mungesa e lagështirës ose ajri i thatë

MUND TË JU PËLQEJNË