Askush nuk preferon të punojë pesë ditë në javë. Për ta mbështetur këtë, shkenca ka një argument: Personat mbi 40 vjeç duhet të punojnë vetëm tre ditë në javë.
Sipas një raporti të botuar në Letrën e Institutit të Punës së Melburnit, ata mbi moshën 40 vjeçare janë më të frytshëm kur punojnë tri ditë në javë ose më pak, transmeton lajmi.net.

Studiuesit erdhën në këtë përfundim pas ndjekjes së 3.000 meshkujve dhe 3.500 vullnetarëve femra, shpjegoi Newser.

Gjatë studimit, hulumtuesit kërkuan nga pjesëmarrësit të përfundonin testet njohëse dhe analizuan zakonet e tyre të punës, kujtesën, arsyetimin ekzekutiv dhe arsyetimin abstrakt.

Testet kognitive përfshinin pyetjen e vullnetarëve për të lexuar tekstin prapa, të lexonin me zë të lartë, dhe numrat të përputheshin me shkronja nën presion kohor.

Siç shpjegoi HuffPost, performanca njohëse e pjesëmarrësve u përmirësua pasi studiuesit i kufizuan orët e punës deri në 25 sosh. Megjithatë, pas 25 orësh, studiuesit zbuluan se performanca filloi të binte në vullnetarët e paraqitur.

MUND TË JU PËLQEJNË