Çdo shtet ka traditat e tij të festimit të festive fetare. Më poshtë në foto tregohet se si u festua Bajrami në disa prej tyre përfshirë edhe vendin tonë:

Dhuratat shpesh shkëmbehen gjatë festimeve, si këto lodra që u jepen fëmijëve të refugjatëve në Siri

Myslimanët mblidhen për namaz në Ouagadougou, Burkina Faso

Fishekzjarre ndriçojnë qiellin në Yas Island, Abu Dhabi. Vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës njoftuan të hënën fillimin e festimeve, ndërkohë që India, Mbretëria e Bashkuar dhe vendet e tjera evropiane filluan të martën.

Anëtarët e Gardës Kombëtare të Rusisë bëjnë lutjet e mëngjesit në Moskë

Njerëzit gëzojnë një argëtim të këndshëm gjatë festimeve në Stamboll, Turqi

Një djalë ndriçohet nga pishtari në Indonezi, në shtëpinë të popullsisë më të madhe muslimane në botë

Gratë në Bruklin, Nju Jork, festojnë Eid al Fitr, i cili zhvillohet në fund të Ramazanit, muajin e nëntë të kalendarit islamik

Njerëzit luten në Xhaminë Qendrore Pattani në Pattani, TajlandëShqipëri/ Tirana

MUND TË JU PËLQEJNË