Kur ishte adoleshente, Maya Dupre dëshironte të ishte një aktore, si idhulli i saj, Emma Watson. 19 vjeçarja nga Leicester, po ndiqte Kolegjin Mbretëror të Muzikës dhe Dramës në fundjavë. Por kur ajo mbeti shtatzënë papritur, planet e saj ndryshuan.

Edhe pse ajo shpejt pranoi çdo realitet të ri, jo të gjithë e bënë.

“Oh, kjo është një turp i tillë”, thanë familjarët e saj kur e kuptuan kujton Dupre.

Dupre e cila tani ka mbushur 22 vjet, është nënë e vajzës Ayana. Për të dhe partnerin e saj Biniam, koha kur Ayana ka lindur, ishte momenti kur jeta e tyre ndryshoi në mënyrë dramatike.

Sipas Statistikave Kombëtare, mosha mesatare e nënave dhe baballarëve vazhdon të rritet: 55% e nënave në 2017 ishin të moshës 30 vjeç e lart, nga 43% në 1997; 69% e baballarëve ishin mbi 30 vjeç, nga 60% sa ishin në vitin 1997.

Ky trend është veçanërisht i theksuar në mesin e profesionistëve, ku mosha mesatare e nënave është midis 31.7 dhe 33.5. Ndërkohë, normat e shtatzënisë adoleshente janë përgjysmuar në dekadën e fundit.

Por kjo prirje për të lindur foshnje më vonë në jetë, nëse nuk është fare, nuk është domosdoshmërisht një shkak për t’u festuar: një popullsi e plakur që jeton më gjatë falë përparimeve në mjekësinë moderne, e kombinuar me më pak të rritur që hyjnë në forcën e punës si rezultat i niveli i lindjes në rënie, krijon rrezikun e një beteje ekonomike.

jo gjithashtu do të thotë se nëse keni bebe në 20-tat tuaja, kjo mund të jetë një përvojë izoluese, diçka që lidhet me 25-vjeçaren Liberty Cordal nga Brighton.

Kur ajo kishte lindur vajzën e saj Ari, miqtë ishin të ngazëllyer për ta vizituar.

“Njerëzit vazhdimisht më shkruanin mua, duke thënë: ‘O Zot, unë do të vij dhe do të të shoh”.

Por mesazhet u zhdukën kur Ari, tani tre, u bë më i vjetër.

“Njerëzit duan foshnjat, por askush nuk duket se i do fëmijët … tani askush nuk më dërgon mesazhe”, tha ajo.

MUND TË JU PËLQEJNË