Jetesa afër një vendi me pamje, parku ose një kopshti mund të ulë dëshirën për çokollada, cigare dhe alkool, deklaron një studim i ri.

Hulumtuesit raportojnë se të jeni të rrethuar më hapësirë të gjelbër i qonë njerëzit deri në heqjen e njdenjave negative dhe po ashtu edhe ndjenjat për tu ushqyer në mënyrë jo të shëndetshme.

Ekspozimi në natyre madje edhe për një kohë të shkurtër mund të përmirësoje gjendjen dhe mirëqenien e njeriut, raporton “Daily Mail”

Po ashtu, hulumtuesit thanë se kjo mund të ndihmojë edhe të i kuptoni edhe shkaqet e dëshirave për ushqime jo të shëndetshme dhe të ndihmojë në mos depërtimin e sëmundjeve të ndryshme si obesiteti dhe diabti.

Studimi u krye nga Universiteti i Plymouth, nga 149 pjesëmarrës për të përfunduar një studim online rreth vendit ku ata jetojnë dhe mënyrën e ushqimit. Këta persona i treguan dëshirate tyre për ushqime 38% prej tyre thanë për ushqim, 32% thanë për çokolladë.

Rezultatet e këtij studimi treguan se ata persona të cilët jetonin në vende me hapësira të gjelbërta, ose kanë pasur një shtëpi me një pamje të mirë, nuk kishin nevoja dhe dëshira për të ngrënë çokollada, për të pirë cigare apo edhe alkool./Lajmi.net/

MUND TË JU PËLQEJNË