Vezët janë ndër produktet më ushqyese në planet. Një vezë e tërë përmban të gjitha lëndët ushqyese të kërkuara për të kthyer një qelizë të vetme në një foshnje pulë.

Një vezë e vetme e zier e madhe përmban:

Vitamin A 6%

Foletë 5%

Vitamin B5 7%

Vitamin B12 9%

Vitamin B2 15%

Fosfor 9%

Selen 22%

Vezët gjithashtu përmbajnë sasi të mirë të vitaminës D, vitaminës E, vitaminës K, vitaminës B6, kalcium dhe zink Në fakt, vezët janë shumë më tepër ushqim i përsosur. Ato përmbajnë pak pothuajse çdo lëndë ushqyese që ju nevojitet.

MUND TË JU PËLQEJNË