Arkeologu, Paul Macro zbuloi gjetjet në një plazh në Happisburgh, pranë Great Yarmouth, në maj të këtij viti.

Një linjë gjurmësh e shkelur deri në 950.000 vjet më parë, është cilësuar më e vjetra e gjetur ndonjëherë në Evropë, në një plazh në Norfolk.

Kopjet, më të vjetrat në botë jashtë Afrikës, mendohet të jenë bërë nga Homo Antecessor, i njohur edhe si ‘Njeriu Pionier’.

Homo Antecessor, që ka gjasa të jetë midis 0.9 dhe 1.7 metra në lartësi, ishin një formë më e avancuar e Homo Erectus.

Shenjat u zbuluan në një vend shumë afër gjurmëve të këmbëve të zbuluara në vitin 2013, të cilat janë gjithashtu nga periudha e njëjtë kohore.

Ky është një vend shumë emocionues dhe i rëndësishëm, ne do të shohim se çfarë do të thotë kjo dhe zbulimet e ardhshme për periudhën më të hershme të banimit të lashtë në Evropën veri-perëndimore.

MUND TË JU PËLQEJNË