Shumë njerëz vuajnë nga pagjumësia për arsye të ndryshme.

Disa nga shkaktarët kryesorë që ju mund të jeni duke përjetuar eksperienca të tilla janë ankthi, stresi dhe mendimet negative.

Shumica prej njerëzve që vuajnë nga pagjumësia kanë probleme me punën, paratë, familjen apo gjëra të tjera nga përditshmëria.

Shqetësimet e përditshmërisë shtojnë edhe më shumë ankthin dhe stresin me ç’rast njerëzit përballen me çrregullime të tilla.

Disa nga metodat, qe duken të thjeshta mirëpo mund të bëjnë shumë efekt janë:

1.Gjeni ndonjë aktivitet me anë të cilit do ta çlironi të gjithë presionin e ditës.

2. Qetësoni muskujt e trupit me anë të ndonjë aktiviteti fizik siç është joga.

3. Flisni me dikë gjatë ditës për problemet tuaja.

4. Mbaj shënime gjatë ditës për atë se çfarë ju ka mërzitur dhe mundohuni ta zgjidhni këtë shqetësim me dikë.

5. Mundohuni të meditoni përpara gjumit.

MUND TË JU PËLQEJNË