fbpx

Mbrëmë kam pasur një aksion të ashpër me ish të dashurin tim dhe nuk pendohem aspak: A e dini pse?

Atëherë pse kemi një dëshirë për seks pas një ndarjeje dhe a është kjo gjithmonë një ide e mirë?

Ja se çfarë thonë ekspertët në lidhje me të. Pse e duam atë lloj seksi?

“Marrëdhënia e fundit seksuale mund të jetë në lidhje me festimin e gjithçkaje që ishte e mirë në një marrëdhënie”, thotë Richmond, duke shpjeguar se marrëdhëniet romantike prishen kryesisht për shkak të marrëdhënieve emocionale sesa seksuale, transmeton Telegrafi.

Prandaj, nëse të dy partnerët e kuptojnë mirë pse nuk mund të jenë më bashkë dhe janë të kënaqur me ndarjen (sepse një partner, për shembull, shpërngulet ose dëshiron fëmijë, dhe tjetri jo), seksi pas ndarjes mund të jetë një lidhje e shëndetshme edhe një herë”.

Por, nga ana tjetër, Richmond thekson, nëse një person nuk dëshiron që marrëdhënia të marrë fund, mbase do të dëshirojë t’i thotë përmes seksit ish-personit të dashur të tij: ‘A jeni i sigurt që doni ta braktisni këtë?’.

Si mund të ndikojë te ne?

Nëse dikush është ende në një marrëdhënie, seksi pas një ndarjeje në të vërtetë mund të zgjasë lidhjen emocionale me ish-partnerin. Ajo shton se ndoshta do të ndiheni mirë përkohësisht për shkak të atij seksi përkohësisht ndiheni mirë, por kur më në fund të ndaheni nga ish-i juaj, do të jeni më konfuzë se më parë.

Ajo gjithashtu shton se ekziston mundësia që të ndiheni të turpëruar, apo edhe ish-partneri juaj ta përdorë qëllimisht seksin e fundit për t’ju lënduar më tej.

“Ju mund të ndjeheni mirë në një çast, por shpesh kjo ndjenjë nuk zgjat shumë,” i tha Dr.Rachel Needle, drejtoreshë e Institutit për Terapinë Moderne të Seksit në Palm Beach, Florida.

A është seksi pas ndarjes ndonjëherë një ide e mirë?

Për çiftet që përfundojnë lidhjen me një marrëveshje dhe mirëkuptim të ndërsjellë, seksi mund të jetë një “fund i bukur”, thotë Richmond. Ajo shpjegon se në rastet kur të dy partnerët janë vërtet të kënaqur me situatën, seksi i tillë mund të jetë një ide e mirë.

Megjithatë, seksi “Unë dua të të kthej” nuk është një ide e mirë dhe kërkon kohë për të pranuar një ndarje. Përpjekja për të lehtësuar dhimbjen me seks do të zgjasë vetëm atë proces të dhimbshëm – thotë Richmond dhe shton se seksi pas ndarjes nuk do të na japë përfundimin e dëshiruar dhe mund të na mbajë në një marrëdhënie në të cilën nuk dëshirojmë më të jemi.


POSTIME TË NGJASHME

Postimi tjetër

TË FUNDIT

MË TË LEXUARAT